grassandtwigs.nl

Welkom!

Meta van Gijn

Meta van Gijn

Welkom! Hier vind je informatie over de activiteiten van Grass&Twigs, bijvoorbeeld over de workshops Plantaardige Voeding. En je kunt hier lezen over mij, Meta, diëtist in opleiding. Ik beschrijf mijn eerdere ervaringen, mijn huidige werkzaamheden en mijn dromen voor de toekomst.

 

Veganisme

 Steeds meer mensen kiezen voor een veganistische levenswijze of eten regelmatig plantaardig. Koken zonder vlees, vis of andere dierlijke producten is diervriendelijk, goed voor je gezondheid en veel beter voor het milieu.

In mijn workshops leer je op een laagdrempelige manier een aantal technieken voor de plantaardige keuken. Vlees, ei, sauzen en kaas veganiseren is helemaal niet moeilijk.

De naam 'Grass&Twigs' is een verwijzing naar een grapje over veganisme, namelijk dat je, wanneer je plantaardig eet, alleen nog maar gras en takjes zou kunnen eten. Ik wil, door het geven van laagdrempelige workshops, aantonen dat dit niet klopt. In de komende jaren zal Grass&Twigs uitbreiden naar een onderneming die naast workshops en presentaties, ook een adviserende rol heeft naar (beginnende) veganisten en vegetariërs.

 

Meta van Gijn

Ik studeer sinds 2016 Voeding en diëtetiek aan de Haagse Hogeschool, dit doe ik naast mijn werk in de (ouderen)zorg. Ik ben moeder van twee schoolgaande kinderen en ik woon in Zeist. De combinatie van studeren, baan en een gezin is erg druk, maar door mijn grote passie voor voeding en mijn idealen rondom gezondheid, dierenwelzijn en milieu, blijf ik gelukkig lachen.

Het komende jaar richt ik me op het uitbreiden van mijn kennis, een verkenning van het werkveld van een diëtist en het uitbreiden van mijn werkzaamheden als ondernemer.